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A KÜRBIS MENU FOR THE SEASON

Dies ist eine Zusammenstellung von 5 Rezepten, die ein komplettes Menü bilden, das von einer gemeinsamen Zutat inspiriert ist. Die unbestrittene Königin der Oktobersaison ist der Kürbis! Alle Rezepte sind vegetarisch oder vegan und WIRKLICH einfach.

Also, I’m combining English and German this time, sorry if it’s weird.

  1. Als Vorspeise oder erster Gang, a classic for this weather: Kürbissuppe

There are thousands of Kürbis soup recipes, I know…However, this is the easiest one I’ve ever cooked; it’s also super tasty. It’s from my absolute favorite recipe book and everyone I’ve recommended it to loves it: Vegetarisch für Faule from Martin Kintrup (GU Themenkochbuch). By the way, you know we don’t get paid for advertisement but this book really deserves the publicity.

Für 2 Personen (of course you can multiply the quantities and freeze some for the whole season)

400 g Hokkaidokürbis entkernen, waschen, putzen und grob klein schneiden. 1 EL Butter in einem Topf erhitzen und den Kürbis darin mit 1 TL Zucker andünsten. 200 ml Gemüsebrühe und 400 ml Kokosmilch dazugießen, je 1 TL Ingwer- und Currypulver hinzufügen, aufkochen und ca. 10 Min. bei schwacher Hitze köcheln lassen. Suppe mit dem Pürierstab fein purieren und mit Salz und etwas Zitronensaft abschmecken. Auf Suppenschalen verteilen und nach Belieben mit geschlagener Sahne oder Milchschaum servieren.

Meine Vorbereitung.

From the mentioned cooking book.

  1. Als Hauptgericht: Vegan Kürbis-Soba & Satay

If you’re in the mood for something easy inspired on the flavors of Asian cuisine, please try this vegan recipe. I got it from a book called Super einfach kochen mit 3-6 Zutaten from Jessica Oldfield (Librero) and it’s been a great way to explore buying in different local stores (in this case the Asian supermarket).

Für 4 Personen

500 g Kürbisfleisch raspeln. 4 Lauchzwiebeln in feine Scheiben schneiden. 2 Limetten pressen. 300 g Soba-Nudeln 3 Min. in einem Topf mit Salzwasser garen. Den Kürbis hinzugeben und eine weitere Min. garen. Abgießen und in eine Schüssel geben, dabei 60 ml von dem Kochwasser aufbewahren. 4 EL Erdnussbutter, 1 TL Sesamöl, den Saft der Limetten, die Lauchzwiebeln, einen halben TL Salz und das zurückbehaltene Kochwasser mischen. Diese Sauce auf die Nudeln und den Kürbis gießen und gut durchmischen.

My raw material for cooking.

From the mentioned book.

  1. Or how about a fancy, creamy KürbisFondue

I read this idea on a recent magazine that I can’t find anymore. I think it’s perfect if you want something a bit more fancy and original for an evening with friends, or if you’re thinking on giving Dinner Hopping a try!

Für 2 Personen 

2 kleine Portions-Hokkaidokürbis (à ca. 500 g) waschen und jeweils einen ca. 4 cm dicken Deckel abschneiden. Für einen sicheren Stand den Kürbisboden leicht begradigen. Kerne und faseriges Fruchtfleisch mit einem Löffel entfernen. Kürbisschale und –deckel auf ein Blech setzen, mit 2-3 EL Öl bepinseln und im heißen Ofen (E-Herd: 200°/Umluft 180°C) ca. 25 Min. backen.

Inzwischen 200 g Babyspinat waschen, abtropfen lassen. 1 Zwiebel und 2 Knoblauchzehen darin andünsten, mit 150 ml trockener Weißwein ablöschen. 1 kleine Ecke (ca. 30 g) Schmelzkäse und 300 g Doppelrahmfrischkäse zugeben, ca. 5 Min. sämig köcheln. Spinat unterrühren, mit Salz und Pfeffer abschmecken. Alles in die Kürbisse verteilen.

125 g Mozzarella würfeln. 2 Zweige Thymian waschen. 20 g Walnüsse über die Kürbisse krümeln, mit Mozzarella und Thymian bestreuen. Ca. 5 Min. im heißen Ofen bei gleicher Temperatur überbacken. Dazu schmeckt Brot.

This came from the Dom’s market.

From the magazine.

  1. Als Nachtisch: Vegan Pumpkin Chocolate Chip Cookies

EULe-Redakteurin Paulina found this yummy dessert recently on Pinterest—the author is Megan Horowitch—, and decided to give the bake a try, so it’s totally approved. It’s simple and dairy-free.

For 14 cookies

Begin by adding ½ cup melted coconut oil, ½ cup pumpkin puree, ¾ cup brown sugar, and ¼ cup white sugar to a mixing bowl and whisking together until combined.

Then, add in 1 ⅓ cups all-purpose flour, 1 TL pumpkin pie spice (you can find how to make your own pumpkin spice on the next recipe), 1 TL salt, and ½ TL baking soda. Make sure to add the flour first and then add the other ingredients on top. Mix together until a smooth but semi-sticky dough forms. Then, fold in ½ cup of chocolate chips using a spoon or spatula until evenly distributed.

Cover the bowl of cookie dough with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour. This helps the dough form a better flavor and cookies can even be chilled up to 24 hours.

Once you are ready to bake, preheat the oven and cover a baking tray with parchment paper. Take the dough out of the fridge and use a cookie scoop to scoop 1.5 EL sized cookies onto the baking pan (40-45 g). Leave some space between each cookie as they will spread while baking. Also, make sure to flatten each cookie a bit with a spoon or your palm before baking. Then, take an additional ¼ cup of chocolate chips and add 3-5 chips to the top of each cookie.

Add to the oven and bake for 12-14 minutes until edges are beginning to brown, but center is still soft yet no longer glossy.

Remove the cookie tray from the oven and immediately tap the tray on the counter to produce a more “wrinkly” cookie and help the cookies deflate. This is also a good time to swirl the warm cookies between a round pastry/cookie cutter to make them round

Let the cookies cool on the baking sheet for 5-10 minutes. Then, remove from the tray and place onto a wire rack to finish cooling or eat right away for warm and gooey cookies.

Baked by Paulina and some friends.

From the mentioned source.

  1. Schließlich, als Getränk: Pumpkin Spice Frappé

I couldn’t miss this favorite season drink. No need to spend your money on a Starbucks when you can create something as delicious right at home. The recipe I’m sharing is from BrenVita, and it’s originally in Spanish.

You just have to mix 3 EL pumpkin puree, your homemade pumpkin spice (1/4 EL Zimt, Ginger, Nelken, und 1/6 EL Muskatnuss), 1 cup of your preferred milk or alternative, 3 EL greek yogurt, 3 EL honey, alternative and/or sugar to your liking, 1 espresso shot or ½ cup of coffee, and ice.

Found this beauty on nature.

From the mentioned source.

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1 Kommentar

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  1. […] langer dunkler Abend gut gelaunt aushalten! Falls ihr noch herbstliche Rezepte sucht, werdet ihr in diesem Artikel von Tania sicher […]

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